Nyheter

Gullvikens kaniner 2014

Gullvikens kaniner

Uppfödning av hoppkaniner och dvärgvädurar i Malmö

Nyheter

 

Här kan du läsa det absolut senaste om kaninerna!

6Eftersom det går så mycket snabbare och lättare att hålla facebookgruppen uppdaterad och aktuell läggs alla nyheter och bilder in där.Gå därför gärna med i facebookgruppen Gullvikens kaniner om du är intresserad av senaste nytt! I gruppen Gullvikens kaninselar ser du senaste nytt på koppel och sel fronten.

 

Är du intresserad av att skaffa kanin så finns deft ungar till salu främst under vår och sommar. Någon enstaka kull under hösten brukar det bli.

Det finns inte längre någon kölista eftersom det inte fungerade på ett bra sätt. Ungar som fötts kan man höra av sig och visa intresse för. När de är ca en månad gamla kan de sedan tingas. Då betalas halva köpesumman. Resterande del betalas vid hämtning av kaninen.

 

Vid köp av kanin så tänk på:

 

- Kaniner är jättesöta och gulliga men kan både rivas och bitas. Det måste man vara införstådd med. Därför passar kaniner inte som djur till små barn. Givetvis går det utmärkt om man som förälder är intresserad och familjen vill ha ett husdjur tillsammans!

 

- Kräv inte att ett barn ska sköta och ta ansvar för kaninen själv! Det är inte rätt varken mot barn eller kanin! Gör det tillsammans, då blir allt mycket bättre och roligare!

 

- Barn ändrar sig under sin uppväxt. Det som var roligt i 10 års åldern är inte lika kul när man är 15.... Kaniner lever ibland upp till tio år och de ska ha det bra hela livet och inte sitta ensamma och bortglömda i en bur.

 

- Kaniner är inte alls bara för barn! Fler och fler vuxna upptäcker hur oerhört mycket en liten kanin kan ge! De är så personliga och blir väldigt tama och sociala om man ägnar sig åt dem. De kräver inte lika mycket som en hund eller katt och är betydligt billigare i "drift". Det fungerar utmärkt att ha dem frigående hemma!

 

- Går något kul tillsammans med kaninen! Gå med i en klubb och ha trevligt tillsammans med andra med samma intresse! Även här gäller att detta inte bara är för barn! I Lunds kaninhoppare är vi fler vuxna än barn! Åldrar varierar mellan 6-70 år!

 

- Varning! Tänk på att när du väl blivit kaninägare så ger det mersmak! När du insett hur trevliga och roliga kaniner är kommer du att vilja ha fler! Bygg burar med plats för flera;)!

8 februari. I helgen åkte jag till Helsingborg för att gå på LU. Det är ju inte ofta som sveriges största utställning ligger på körbart avstånd så man får ju passa på! Två kaniner fick följa med för att vara med i sällskapsklassen, mest för lite kul. Lille vite Astro blev putsad och fejad så pälsen blänkte! Svarta Iron Star fick också följa med. När vi kom fram hade höet i buren färgat lille vite Astro grön!! Orginellt med grön kanin men knappast gångbart på utställning.... För Iron Star gick det bättre! Hon kom på första plats! Väldigt oväntat och mycket roligt! Hon uppförde sig som en stjärna på domarbordet och med sitt fina utssende så var saken klar! En stor pokal, rosett mm fick vi med oss hem! Stolt matte!

Äntligen har kaninerna förstått att det är vår! Följande parningar har gjorts:

Hera och Wonder - ca 29 februari

Acqua och Romeo (Don Romantic) - ca 1 mars

Euphoria och Astro - ca 1 mars

Maja och Maxwell - ca 1 mars

Laurinda och Bruno ( Idaho) - ca 7 mars

Fler blir det inom kort!

 

26 januari. Eftersom det nu är lite behagligare att vara ute så blir det lite nybörjarhoppning den 30 januari kl 14-16. Det blir hoppning på låg nivå för dej som vill börja att träna med din kanin eller som vill ha hjälp med något. Vi hoppar inomhus så antalet platser är begränsat. Så fort vädret tillåter är vi ute och hoppar och då finns det gott om plats. Möjlighet att köpa koppel. selar, hinder, foder mm. Pris 30 kr/person. Anmäl dig till annika.frantzich@telia.com.

Varmt välkomna!

 

24 januari. Äntligen plusgrader! Usch vad trist och jobbigt det är när alla vattenflaskor fryser!! Skönt att slippa det eländet några dagar i alla fall.

Årets första tävling är avklarad och lite pinnar fick vi med oss hem. Flingan, Misty, Dimma och Fideli knep alla fyra vars en pinne. Romeo kom precis utanför placering och fick tröstpris.

Parningsförsöken som gjordes i december trodde jag inte mycket på men jag undrar om det inte blir smått i alla fall! Både Hera, Holly och Maja bygger bo och stökar runt som om de vore dräktiga. Det kan ju vara skendräktighet men hoppas att det inte är det! Idag gjordes flera nya parningsförsök men bara ett blev lyckat. Spencer och Acqua är nu förhoppningsvis blivande föräldrar!

 

28 december. Har kommer äntligen lite uppdateringar! Två tävlingar är avklarade under december månad. Kaninerna har varit så duktiga och en del pinnar har det blivit!

Misty , Gulltop, Dimma, Laurinda, och Flingan har har totalt plockat hem 7 priser och två cupplaceringar! Lilla omplaceringskaninen Elvira har provat på miniklassen och tog pris! Hon söker fortfarade efter ett nytt hem. Gärna där hon får fortsätta att hoppa lite för hon tycker det är så kul!

Bilderna nedan är på de två nya satindvärgvädurarna Idaho "Bruno" och Iron Star. Treviga och vackra kaniner som ska bidra med nytt blod i satin aveln till våren.

Första försöket för att få ungar i januari är gjort. Gick väl inte så bra tyvärr. Intresset för det motsatta könet var måttligt. Blev nog inget av det så vi försöker igen. Men om det trots allt blev något så blir det ungar efter:

Gullvikens Hera och Milleniums Wonder by Wonder

Lyckeskogens Acqua di Gioia och Farm Holt Spencer

Gullvikens Maxwell och Dahlins Maja

Många har velat komma och prova på att hoppa. Onsdagen den 30 december mellan 13-15 har jag lite hoppträning för intresserade nybörjare eller om du har en kanin som du vill ha tips och råd för hur du ska komma igång med. Anmäl dig till annika.frantzich@telia.com. Vi hoppar inomhus så väder spelar ingen roll. Kaninen måste vara vaccinerad. Kostnad 30kr.

Idaho "Bruno"
Iron Star

 

 

4 december. Nu är de här! Två nya underbara dvärgvädur satiner, Idaho och Iron Star. Med dessa två har jag nu en fin avelsgrupp satiner. Idaho är havanna otter och Iron Star svart. Båda bär på färger och teckningar som passar väl ihop med mina andra satiner. Det ska bli så spännande med vårens ungar! imorgon är det dags för årets sista tävling. Uppladdningen är väl inte den bästa med ruskväder i veckor,dvs minimalt med träning och dessutom en matte med ryggskott... Men vi gör ett försök att plocka hem i alla fall någon pinne! Bilder på nytillskotten kommer snart!

 

19 november. Så underbart att kunna ha kaninerna i stall när regnet öser ner och stormen viner! Fast nog längtar man redan till våren!! Och till alla småttingar som än så länge bara finns till i planeringsboken! Kön till vårens ungar växer sakta men säkert! Väldigt roligt med så stort intresse! Många fina kullar är planerade så det ska säkert finnas gott om ungar till våren. Både normalpälsade, rex och satindvärgvädurar planeras liksom fina hoppkaniner med goda tävlingsförutsättningar! Två nya avelsdjur i dvärgvädur satin är troligen på väg hit! Spännande!!! Är så förtjust i dessa underbara satiner!!

En liten ljuvlig dvärgvädurspojke Sagostundens Simon, söker nytt hem. Ser mer under till salu.

 

7 november. Nu är det höst på riktigt och regnet droppar nästan dagligen. Urtrist tycker kaninerna som är vana vid att vara ute och skutta varje dag.

Alla Kakans och Birks ungar har flyttat till sina nya familjer utom lilla Polly som stannar kvar.

Tävlat har vi gjort en del efter att ha haft lite paus på tävlingsfronten. Lille Gulltop har visat att han är en riktigt duktig hoppkanin och har tagit två förstaplatser! Rosa etta i mini, Fideli tva i mini, Misty fyra i svår mm. Riktigt duktiga har de varit allihop! Stolt matte!

En liten lejonhuvad flicka fick följa med hem från 4H i Lund, läs mer under till salu.

 

25 oktober. Höstlovs kul! Imorgon och på onsdag håller jag kurs i kaninhoppning på Gunnesbo 4H i Lund. Den 26 oktober blir det teori och hoppträning och den 28 oktober blir det banbyggning och en liten tävling. Fler platser på kursen finns! Hör av dig till Hanna på Gunnesbo 4H om du är intresserad. Du kan också meddela mig så kan jag vidarebefodra din anmälan.

På tisdag den 27 oktober har LKH en läskig på-skoj-hoppning i Skabersjö. Läs mer på lundskaninhoppare.se.

 

18 oktober. Ibland är det otroligt tungt... På tre dagar förlorade jag två av mina fina kaniner. Först dog Vitnos min fina satinangora hane mycket hastigt och väldigt oväntat. Sedan somnade lilla Chocolate Cherry in efter att ha kämpat med en hopplös mage i flera dagar. Just när vi trodde att krisen var över och hon började äta själv så förlorade vi henne. Hon skulle blivit en fin avelshona i satin aveln och är en stor förlust. Aldeles för unga båda två för att försvinna..... Det är inte alltid kul med djur...

 

7 oktober. Alla Kakans ungar är nu tingade. Nu blir det lite paus på kaninungefronten tills i början av nästa år. Då hoppas jag på många fina kullar med kaniner för både hopp och sällskap! Massor av olika färger och både normalpälsat, satin och rex. Kön för nästa års ungar är redan igång och vill du öka chansen att få en unge så sätt upp dig på kölistan!

Vill du boka plats i pensionatet till höstlovet och till jul är det hög tid att reservera en bur. Enstaka platser kvar v 44.

 

2 oktober. I morgon åker vi och tävlar, jag och 15 av kaninerna! Kom gärna till Skabersjö och titta och ta en fika.

Fem av Kakans små ungar är nu tingade och bara lille fine Mint är kvar. Han är mest framåt i kullen och mycket social och trevlig. Skulle passa utmärkt för både kel och lite hoppning! Intresserad? Hör av dig!

 

20 september. Bilder och namn på de små kaninungarna finns nu under fliken kullar!

 

19 september. Tränat hoppning med kaninerna mest hela dagen i det fina vädret. De är så duktiga! Blr så sugen på att tävla! Har tagit en första titt på tänder och kön på Kakans små bebisar

Så här ser det förmodligen ut:

Vitörad havanna winertecknad - hona - stannar

Vitörad japan havanna/gul winertecknad - hane

Vit - hona

Vit - hane

Havanna/gul japan med winerteckning - hane

Havanna/gul japan - hane