Kaningården

Gullvikens kaniner 2014

Gullvikens kaniner

Uppfödning av hoppkaniner och dvärgvädurar i Malmö

 

Kaninstallet

 

Alla våra kaniner bori vårt nya stall i luftiga burar, just nu har vi ca 40 stycken. Vi har byggt många av våra burar själva eftersom vi då kan få dem stora och utformade på ett praktiskt sätt.

Burarna har måtten 90 x 120 cm, och de är 60 cm höga vilket gör att kaninerna har gott om plats att röra sig på. Innuti varje bur finns ett bo som även fungerar som sitthylla. Som strö använder vi kutterspån och vintertid även halm. Vi är mycket måna om att det ska vara snyggt och rent i burarna eftersom det ger friska och välmående kaniner. Varje dag städas alla toalådor och burarna ses över.

Vi har rasthagar på vardera ca fem kvadratmeter som kaninerna får turas om att skutta runt och gräva i. I hagarna finns grenar samt rör som de tycker mycket om att springa genom och gnaga lite på.

Maten våra kaniner äter en pellets av god kvalitet blandat med örter och lite annat smått och gott. Hö och vatten är det så klart fri tillgång på! Varje dag får de någon form av grönsak eller frukt. Under sommarhalvåret ger vi dem grönfoder i form av kraftigt gräs, maskrosblad och grenar från fruktträd..