Kaningården

Kaningården

 

Alla våra kaniner bor i luftiga burar i vårt stall. Just nu har vi ca 30 burar. Vi har byggt många av burarna själva eftersom vi då kan få dem stora och utformade på ett praktiskt sätt.

 

Jag är mycket måna om att det ska vara snyggt och rent i burarna eftersom det ger friska och välmående kaniner. Varje dag städas alla toalådor och burarna ses över.

 

Kaninerna bor för det mesta en och en eftersom de används i avel och därför inte är kastrerade. De har kompisar runt sig och har alltid andra kaniner inom synhåll. Ett krav för att få dispans från Jordbruksverkets regler om att kaniner ska hållas tillsammans.

Vi har rasthagar på vardera ca tre kvadratmeter som kaninerna får turas om att skutta runt och gräva i. I hagarna finns grenar samt rör som de tycker mycket om att springa genom och gnaga lite på.

 

Maten mina kaniner äter är en Mifumapellets som är av god kvalitet. Hö och vatten är det så klart fri tillgång på! Varje dag får de någon form av grönsak eller frukt. Under sommarhalvåret ger vi dem grönfoder i form av kraftigt gräs, maskrosblad och grenar från fruktträd.

 

Gullvikens kaniner

Uppfödning av hoppkaniner och dvärgvädurar i Malmö

Gullvikens kaniner ©2019