Köpa kanin

Om du ska köpa en kanin

 

Om du är intresserad av att köpa en kanin av Gullvikens kaniner är det en god ide´att vara med i facebookgruppen Gullvikens kaniner. Den uppdateras mycket flitigt och du ser direkt när ungar föds mm. Jag försöker uppdatera hemsidan också men det blir inte riktigt lika ofta.

När en kull har fötts som du är intresserad av så anmäler du ditt intresse för den. Jag vill gärna veta lite om vilka önskemål du har om kön, färg mm. Jag vill också veta hur kaninen ska bo och vad du tänker dig att du vill göra tillsammans med din lille kanin. Ska den tävlingshoppa, användas till avel eller mest vara en sällskapskanin. Allt för att försöka matcha rätt kanin till rätt köpare.

 

När ungarna är ca 4 veckor och jag kan se att tänder växer som de ska och att kaninen utvecklas på ett normalt sätt, så erbjuds de som visat inresse för kullen och vars önskemål stämmer, att komma och titta och ev tinga en unge. Inte sällan är intresset större än antalet ungar. Det är alltså inte säkert att man får en unge ur en kull som man anmält intresse för.

 

Om du vill tinga en unge betalar du halva köpesumman. Andra halvan betalas vid hämtning av kaninen. Man får inte tillbaka tingningsavgiften om man ångrar sig. Skulle något hända kaninen så att den inte kan säljas så får du givetvis pengarna tillbaka. Ungen kan hämtas när den är 8 veckor. Då får du också med övergångsfoder och ett informationshäfte.

 

Kaninerna varierar i pris beroende på färg, päls och föräldrar. Oftast ligger priset mellan 700 och 1000 kr.

 

Det kan vara en mycket bra idé att komma på ett besök redan innan det är aktuellt att tinga en unge. Jag delar gärna med mig av goda råd angående burinköp, skötsel, vaccinationer, mm. Ju mer man vet innan man tar hem sin kanin dess större är chansen att det blir just så bra och roligt som man tänkt sig!

 

Tänker man sig två kaniner som ska bo tillsammans kräver det lite planering och kunskap. Det är väldigt roligt för dem att få ha en kompis men för att de ska trivas ihop krävs kunskap om hur man bäst sätter ihop dem. Jag hjälper givetvis gärna till med tips och råd!

Gullvikens kaniner

Uppfödning av hoppkaniner och dvärgvädurar i Malmö

Gullvikens kaniner ©2019